Érdekességek, történetek, látnivalók

Érdekes Világunk

Érdekes Világunk

A jövő szállodái a Földön és a világűrben

2014. május 25. - Tokár Tamás Zalán

Hogy milyenek lesznek a jövő szállodái? Hamarosan megtudjuk, ugyanis pár éven belül egy-egy futurisztikus terv valósággá válik, nem csak a Földön, hanem a világűrben is. Ezek a  grandiózus projektek persze sokba kerülnek és a kedves leendő vendégeknek is majd mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk!

Unbalance Hotel – Lima, Peru

A madridi székhelyű, Ooiio nevű cég, egy különleges, döntött keret alakú szállodát szeretne Lima tengerpartjának szikláira. Az Ooiio célja, hogy véget vessen a hagyományos építészeti formáknak. Az Unbalance Hotelnek 125 Csendes Óceánra néző szobája lesz, ezen kívül rendelkezni fog éttermekkel, konferencia és tárgyalótermekkel, valamint helyet ad majd kiállításoknak is. Még nem tudni mikor kerül sor a szálloda átadására, mert a város vezetőinek is rá kell bólintaniuk a tervekre.

Frame_Hotel_2626326a.jpg

Az Unbalance Hotel egy különleges, döntött keret alakú szálloda lesz Limában, melyet az Ooiio nevű cég tervez felépíteni

Apeiron Sziget Hotel - Dubai

Ha megvalósul a Sybarite Architects 350 millió dolláros projektje, akkor az Apeiron egy 7 csillagos hotel lesz a tengerben, Dubai partjaitól 300 méterre. A 450 lakosztályos, 28 emeletes luxusszálloda igyekszik majd minden igényt kielégíteni. Mesterséges strand, mozi, éttermek, üzletek, művészeti galéria, helikopter-leszállópálya szolgálja majd a vendégek kényelmét, sőt, a felső két szinten kialakítanak egy trópusi növénykertet is.

n16.jpg

Az Apeiron Sziget Hotel egy 7 csillagos luxusszálloda lesz, melyet, Dubai partjaitól 300 méterre fognak megépíteni

Amphibious 1000 - Katar

Az Amphibious 1000 egy részben szárazföldi, részben vízi hotelkomplexum lesz, melyet az olasz Giancarlo Zema Design Group szeretne felépíteni Katarban a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra. A szálloda a vendégeit 80 vízen úszó, négyemeletes luxuslakosztályon fogja elszállásolni, melyek alsó szintjeiből a tenger alatti élővilágot is láthatják majd. A különleges szálloda a vízen hidrogén meghajtású jachtokkal, a szárazföldön elektromos autókkal szeretné megoldani a környezetbarát közlekedést.

04.jpg

Az Amphibious 1000-et az olasz Giancarlo Zema Design Group tervezi felépíteni Katarban a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Kereskedelmi Űrállomás (Commercial Space Station, CSS) - Világűr

A hotelként funkcionáló űrállomást, két orosz központú cég, az Orbital Technologies és az RSC Energia tervezi megépíteni, az átadás várhatóan 2016-ban lesz. A Föld körül keringő szálloda 4 kabinja 7 vendéget tud majd fogadni, meglehetősen borsos árért, egy öt napos ott tartózkodás 37 millió, az oda-vissza út 185 millió forintnak megfelelő összegbe fog kerülni. A körülmények persze nem lesznek olyanok, mint egy sok csillagos szállodában, tilos lesz az alkoholfogyasztás és a tisztálkodást a hermetikusan leszigetelt zuhanyzóban szivaccsal kell megoldaniuk a bevállalós űrturistáknak. Ha vészhelyzet adódik és hirtelen el kell hagyni az űrhotelt, akkor át lehet majd menni a közeli Nemzetközi Űrállomásra.

article-2026534-0D72DED300000578-717_964x763.jpg

A hotelként funkcionáló Kereskedelmi Űrállomást 2016-ban fogják átadni

article-2026534-0D7493DC00000578-275_964x405.jpg

Így fog kinézni belülről a Kereskedelmi Űrállomás

Graft Tower Hotel - San Juan, Puerto Rico

A Graft Tower Hotelt, Diego Taccioli, Sizhe Chen és Tyler Wallace tervezik felépíteni Puerto Ricoban. A váza élő növényből lesz, tehát folyamatosan növekedni fog, a többi elemet emelődaruval helyezik majd el a Graft Hotel két 38 emeletes tornyába. Az ökoszállodában zöldségeket és gyümölcsöket is lehet majd termeszteni, az öntözést esővízgyűjtő tartályok segítségével szeretnék megoldani.

graft_tower_elevations.jpg

Graft Tower Hotel váza élő növényből lesz, így folyamatosan növekedni fog

hotel-concepts-graft-tower.jpg

Graft Tower Hotel váza élő növényből lesz, így folyamatosan növekedni fog

Full Moon Hotel - Baku, Azerbajdzsán

A 7 csillagos Full Moon Hotel, Baku luxusszállodája lesz. A várhatóan 35 emeltes, 100 ezer négyzetméteres és 382 szobás épületet a Heerim Architects & Planners tervezte. A Full Moon átadási időpontja még nem ismert, de ha felépül, akkor a Star Wars Halálcsillagához fog hasonlítani.

The Full Moon Bay.jpg

A 7 csillagos Full Moon Hotel, Baku különleges luxusszállodája lesz, a Star Wars Halálcsillagához fog hasonlítani

MORP Hotel

A MORP Hotel, egy olasz mérnök, Gianluca Santosuosso, rendkívül kreatív szálloda elképzelése. Olyan lenne az alakja, mint egy gerincoszlop, a tengereken és óceánokon úszna, körbe lehetne utazni vele a Földet. A MORP nem csak luxuskörülményeket teremtene a vendégeinek, hanem képes lenne alkalmazkodni az időjárási körülményekhez, az energiát pedig a Napból és a hullámok erejéből nyerné.

MORP_Hotel.jpg

A MORP Hotel egy gerincoszlop alakú tengerjáró szálloda lesz

morphotel-concept_3_52.jpg

A MORP Hotel egy gerincoszlop alakú tengerjáró szálloda lesz

Shimao Wonderland Intercontinental – Shanghai, Kína

A Shimao Wonderland Intercontinentalt várhatóan 2014 végén vagy 2015 elején adják át. A hotelt egy angliai cég, az Atkins tervezte, különlegessége, hogy egy elhagyott kőbánya területén épül. A 19 emeletes, 380 szobás épület a föld felszíne alatt is folytatódik, itt fognak elhelyezkedni a sportlétesítmények, a wellness központok és az éttermek. A szállás 320 dollárba (kb. 70 ezer forintba) kerül majd éjszakánként. Az extrém sportok kedvelői örülhetnek, hiszen lehetőségük lesz sziklát mászni vagy bungee jumpingolni.

Shimao-Songjiang-Quarry-Hotel-Wonderland-WaterWorld-by-Atkins-001.jpg

A Shimao Wonderland Intercontinental egy elhagyott kőbánya területén épül, várhatóan 2014 végén vagy 2015 elején adják át

Shimizu Űrhotel – Világűr

Óriási technikai bravúr lesz, ha elkészül a japán Shimizu vállalat terve. Ez egy Föld körül keringő szálloda lenne, napenergia működtetné. A beszálló egységből lift vinné fel az embereket egy 140 m átmérőjű gyűrű alakú részbe, melyben folyamatos forgással mesterséges gravitációt generálnának.  Ide 64 szobát terveznek, a vendégek kényelmét kb. 40 szakképzett alkalmazott segítené.   

spacehotel-2lg.jpg

Shimizu vállalat terve az, hogy mesterséges gravitációval rendelkező űrszállodát épít

Lunatic Hotel – Hold

A Lunatic Hotel egyenlőre csak álom, a holland építész, Hans-Jurgen Rombaut szeretné megalkotni a Holdon. Mivel a szállítás a Földről sok pénzbe kerül, Hans úgy véli, hogy az építkezéshez szükséges anyagok egy részét a Holdon kellene kitermelni. A szálloda két 160 méteres toronyból és egy könnycsepp alakú lakóépítményből áll majd. Az épületeket különleges védőburokkal vonná be, hogy védekezzen a káros sugarak ellen. Sportolni is lehetne speciális űrruhák segítségével, kihasználva az alacsony gravitációt. Az építész szerint a Lunatic Hotel 2050-re megvalósítható, reméljük unokáink jól fognak ott mulatni…

8b890140-94da-11e3-bb49-8d79c730f8d4_1-10-Lunatic-hotel.jpg

Hans-Jurgen Rombaut, holland építész szerint 2050-re megvalósítható lesz a Lunatic Hotel a Holdon

A bejegyzés trackback címe:

https://erdekesvilagunk.blog.hu/api/trackback/id/tr106208876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása